W jakich daniach specjalizują się restauracje Sushi World?

Restauracje Sushi World specjalizują się w kuchni azjatyckiej, głównie japońskiej. Przygotowywane w naszych restauracjach rolki sushi świetnie sprawdzają się w modelu take away (dania na wynos), ponieważ są to dania serwowane na zimno, a ich proces przygotowania przez dobrze zaopatrzoną kuchnie i odpowiednio wyszkolonych sushi masterów, pozwala na niemal błyskawiczne przygotowanie i wydawanie kolejnych porcji. Dzięki czemu czas oczekiwania na zamówienie jest niezwykle krótki, a jedynym ograniczeniem dla maksymalnej ilości przygotowanych dziennie porcji jest ilość półproduktów znajdujących się na kuchni. 

Poke Bowl – czyli lunch w hawajskim wydaniu

Mimo to, że nasze restauracje specjalizują się w serwowaniu sushi w różnych formach, nasze menu nie ogranicza się tylko i wyłącznie do tego klasycznego dania kuchni japońskiej. W ofercie restauracji Sushi World znajdują się również dania typu Poke Bowl – są to kawałki surowej ryby lub usmażonego kurczaka, pokrojone w kostkę i wymieszane z innymi składnikami. Danie to wywodzi się z Hawajów i to tam serwowane jest zarówno w formie przystawki, jak i głównego dania.

W naszej opinii Poke Bowl świetnie sprawdzają się jako alternatywa dla szybkich i nie zawsze zdrowych gotowych lunchy czy kuchni typu fast food. W naszych restauracjach dbamy o to, aby nasze Poke Bowl zawsze przygotowywane były z najwyższej jakości świeżych składników. W każdej z naszych restauracji znajdują one rzesze zwolenników, którzy wpadają po nie w drodze do pracy, aby podczas przerwy lunchowej móc raczyć się tym zdrowym i pysznym posiłkiem.

Rybne tatary

Kolejną zdrową alternatywą dla fastfoodowych lunchy w naszej ofercie są tatary z łososia i tuńczyka, które podajemy z porcją ryżu. Dania te cieszą się wielką popularnością wśród osób ceniących rybne smaki. Porcja ryżu sprawia, że danie to jest również syte, dzięki czemu nadaje się świetnie jako zastrzyk dodatkowej energii w środku ciężkiego dnia pracy. Wszystkie ryby, których używamy do produkcji naszego tatara, są marynowane w specjalnej marynacie będącej sekretem naszych restauracji. Jej niepowtarzalny smak oraz niespotykana świeżość składników sprawiają, że nasi klienci nieustanie powracają po to, by móc cieszyć się naszymi tatarami.

Przystawki

W naszych restauracjach nie może również zabraknąć przystawek. Od pysznego czekoladowego superciastka poprzez wakame (zielone glony morskie z sezamem) i edamame (zielona soja gotowana na parze) po tradycyjne i uwielbiane na całym świecie japońskie pierożki gyoza z różnymi nadzieniami w tym również nadzieniem wegetariańskim. W naszej ofercie każdy łasuch i fan kuchni azjatyckiej bez problemu znajdzie coś dla siebie!

Dostosuj menu w swojej restauracji do Twoich potrzeb i oczekiwań klientów

Oczywiście to Ty jako franczyzobiorca zdecydujesz, które z naszych propozycji dań pojawią się w Twojej restauracji. Pomożemy Ci w dostosowaniu menu do Twoich potrzeb oraz oczekiwań Twoich klientów, dzięki czemu będziesz mógł wystartować z własną restauracją beż dużego doświadczenia w prowadzeniu restauracji czy znajomości kuchni azjatyckiej. Możesz zacząć swoją przygodę z Sushi World od menu uproszczonego, w którym znajdzie się tylko kilka podstawowych pozycji, dzięki czemu będziesz mógł skupić się na tym, aby Twoja restauracja i pracujący w niej sushi masterzy opanowali proces ich przygotowania do perfekcji.

Model take away zawładnął światem

Światowa pandemia COVID-19 sprawiła, że wiele punktów restauracyjnych zmaga się z wielkimi problemami i następstwami wywołanego pandemią kryzysu. Z racji tego, że restauracje Sushi World oparte są na modelu take away i nie skupiają się na przyjmowaniu gości w lokalu tylko oferowaniu jedzenia na wynos i dowóz, udaje nam się wyjść z zaistniałej sytuacji obronną ręką. Całe nasze menu przystosowane jest do tego, aby dania mogły być przygotowywane na bieżąco lub z wyprzedzeniem i czekać tylko na to aż zostaną zamówione przez naszych klientów.

Przy dowozie nie pojawia się też również problem znany z innych rodzajów kuchni typu fast food, gdy jedzenie przyjeżdża zimne, a po ponownym odgrzaniu np. w mikrofalówce nie jest już tak smaczne, jak być powinno. Sprawia to, że przy dużym nałożeniu na siebie różnych zamówień lawinowo narasta ilość niezadowolonych klientów, którzy prawdopodobnie nie skorzystają już po raz kolejny z oferty restauracji, na której się zawiedli. Zupełnie inaczej sytuacja wygląda z daniami serwowanymi w Sushi World. Przygotowywane przez nas dania serwowane są zawsze na zimno dzięki czemu, nawet przy wydłużonym czasie dostawy, zawsze docierają one do odbiorców w stanie gotowym do spożycia, nie tracąc przy tym na swojej jakości.

Model działania, który wdrożyliśmy w Sushi World, sprawdził się doskonale podczas lockdownu spowodowanego pandemią.

Log In